суботу, 26 листопада 2022 р.

Година-реквієм «А свічка плакала в скорботі»

     Щорічно в четверту суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодомору.
     Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
   Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.
     В Гаврилівській центральній бібліотеці спільно з Оксаною Бойко (класний керівник 7 класу), учнями Гаврилівського ліцею провели годину-реквієм «А свічка плакала в скорботі».
   Про наслідки Голодомору, великі духовні втрати, які цифрами не зміряти, розповіли ведучі Ірина Грицяк та Анастасія Гуйванюк. Декламували вірші: Ірина Ців’юк - «Свічка пам’яті», Вікторія Коваль - «Україні», Софія Демчук - «Палахкоче свіча Поминальної нині Молитви», Анастасія Даців – «Прости нас, Господи великий», Софія Грицяк – «Знов прокинулись ранки холодні», Ліля Мішко – «Пам'ять серця». Пісню «Свіча» виконала Ірина Грицяк.
     Запалили свічки  і хвилиною мовчання вшанували пам’ять безневинно убієнних.
   Присутні мали можливість ознайомитися з виставкою-інсталяцією «Голодомор – невиплакані сльози», присвячену тим страшним подіям, що відбувались в 32-33р.р.
    В кінці заходу завідувачка нагадала, що 26 числа о 16 годині щоб долучилися до Всеукраїнської акції «Запалимо свічку пам’яті».







Немає коментарів:

Дописати коментар