неділю, 20 лютого 2022 р.

Онлайн - свято "Краса і милозвучність української мови"

     Мова кожного народу – це та бездоганна криничка, з якої черпають воду прийдешні покоління. «Мова – духовний скарб нації» - цей вислів знайомий нам з дитинства. Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова, навчали премудростям мовної культури. Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. І кожен із нас пам’ятає все життя ту мову, якою спілкувався в родині. Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими? Саме тому, коли святкується міжнародний день рідної мови, представники різних народів називають свою рідну мову материнською мовою, мовою свого народу.
       Завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник підготувала та провела з активними користувачами бібліотеки онлайн-свято "Краса і милозвучність української мови" . «Мова народу – то цвіт усього його життя, яке починається за межами історії, цвіт, що ніколи не в’яне і вічно знову розпускається", так писав про мову відомий український поет Павло Тичина. І дійсно, мова зберігає історію народу, його духовну красу, культуру, самобутність. Це творіння багатьох поколінь, код усієї нації.
   Ведучі свята Ірина Грицяк та Марія Мельник розповіли про нашу чудову, мелодійну, українську мову. Поетичні слова про мову декламували: Анна Грицяк, Вероніка Богдан, Ярослав та Андрій Гавкалюки, Віталія Хабайлюк, Ангеліна та Дарина Гаврильчук, Анна та Тетяна Сідляр, Наталія Грицяк, Андріана Пинчук, Вікторія Павлюк. Щиро, милозвучно виконали пісні Анжеліка Хабайлюк "Українська мова» та Софія Демчук "Діти України".
     В приміщенні бібліотеки представлена книжкова виставка "Мова – душа народу", на якій представлено чимало книг. Запрошую всіх бажаючих ознайомитись з цікавою підбіркою книг.
       Без рідної мови немає України! Тож, бережімо рідну мову, цінуймо, шануймо заради нашого майбутнього!








Немає коментарів:

Дописати коментар