вівторок, 15 лютого 2022 р.

“Крізь терни до зірок” – онлайн-година пам’яті патріарха Йосифа Сліпого

     У посланні з нагоди 130-річчя з дня народження патріарха Йосифа Сліпого Блаженніший Святослав звертається до нас такими словами: “…в цей ювілейний рік нашого патріарха Йосифа заохочуємо всіх замислитися, ким ми є та яким є наше завдання в цьому земному паломництві до вічності, у нашій сьогоднішній мандрівці «крізь терни до зірок»”.
      Патріарх Йосиф Сліпий – це Великий син Українського народу та сильний духом архипастир Української Греко-Католицької Церкви. З нагоди ювілейної дати у Гаврилівській центральній бібліотеці пройшла онлайн година пам’яті “Крізь терни до зірок”. Звучали прозові тексти, поетичні рядки, біографія Патріарха, а також уривки послання «Будьмо собою» Блаженнішого Святослава та «Заповіту» патріарха Йосифа.
     Отець Роман, парох церкви Архистратига Михаїла, розповів про тяжку долю патріарха. Ведучі: Віка та Влада Куєвди, читці: Назар Коваль, Ростислав Пилип’як, Павло Одокій та Максим Мішко. Година пам’яті, яку ви переглянули дає усім можливість краще пізнати своє покликання і твердо ступати Божою дорогою.
       Для кожного українця, а тим більше для кожного християнина, він є світлим прикладом того, які ідеали ми повинні обирати для себе та за якими принципами прожити своє життя. Бо хоч як не старалася репресивна безбожна система пригнітити його та схопити у свої тенета – патріарх Йосиф вистояв, і до кінця життя закликав усіх берегти Богом дану гідність і свободу .










Немає коментарів:

Дописати коментар