четвер, 2 вересня 2021 р.

Говерлу подолано!

      Щороку, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
      З нагоди цього свята завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник зі своїми активними користувачами бібліотеки здійснили сходження на найвищу вершину українських Карпат – гору Говерлу (висота – 2061 метр над рівнем моря).
     Високий зліт емоцій пережили учасники сходження в момент дотику до пам'ятної стели, що вінчає вершину. Коли в усіх сходжувачів відновилося рівне дихання, вони змогли нарешті озирнутися довкола, десь й утома поділася, підняли український прапор і заспівали Гімн України, де багато присутніх підтримали їх. Ці почуття важко передати словами, це потрібно побачити й відчути особисто, на це потрібно зважитись кожному українцю хоча б один раз у житті!
     Погода в цей день була найкращою з можливих, що нечасто трапляється в Карпатах о цій порі року. Варто відзначити, що всі учасники сходження проявили силу волі, наполегливість, рішучість у досягненні мети, а також організованість і дисциплінованість.
    Спуск з Говерли також був непростим. Однак, труднощі повністю компенсувались естетично-емоційним задоволенням і насолодою від споглядання мальовничого довкілля. Загалом же сходжувачі за сім годин перебування пройшли важкопрохідною гірською місцевістю понад 10 км.









Немає коментарів:

Дописати коментар