неділю, 5 вересня 2021 р.

"Ти будеш жити Україно" до 30-ї річниці Незалежності України

     Україна... Це земля, де ми народилися і живемо, де живуть наші батьки, де жили наші предки. Це історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю та незалежність. 24 серпня 1991року справдилася віковічна мрія багатьох українців, які гинули у боротьбі з ворогами, каралися у концтаборах та в Сибірі заради одного, щоб нарешті наша Україна стала незалежною. Та минуло 30 років і ми змушені за свою свободу платити надто дорогою ціною, - життям найкращих синів України, які зі зброєю в руках бережуть територіальну цілісність та мир в країні. Нехай же цей День Незалежності увіковічнить прагнення української нації на щасливе, мирне і заможне життя. Будьмо сильними і незламними у побудові України.
    22 серпня 2021 року з нагоди 30-річчя Незалежності України у будинку культури пройшов святковий концерт «Ти будеш жити Україно». Завідувачка бібліотекою Марія Мельник зі своїми активними користувачами та учасниками дозвіллєвого клубу «Недільна світлиця», який діє при бібліотеці, брала участь у святковому концерті. Виконали пісні «Хай живе вільна Україна», «Боже, вислухай благання». Вероніка Андрусяк співала пісню «Моє ім’я – Україна». Ведучі: Софія Демчук та Захар Андрусяк. У ролі невістки та свекрухи відчули себе Вікторія Куєвда та Світлана Макарська у гумористичному діалозі Уляни Пилип’юк «Нехай всіх дівок Бог боронит в невістки попасти». В залі була влаштована виставка "Люби Вкраїну ту, що нині є...".
    24 серпня після відправи Служби Божої активні жителі села Гаврилівка із завідувачкою бібліотеки та старостою села пішли до могили "Борцям за волю України" виконали гімн України та співали ще багато пісень про Україну. Під мелодію пісень про Україну пройшов велопробіг під орудою Марії Мельник та Світлани Андрусяк
     На запрошення завідувачки Печеніжинської публічної бібліотеки Світлани Якубенко Марія Мельник взяла участь у креативному онлайн - флешмобі "З Україною в серці" до 30-ї річниці Незалежності України за участі бібліотек територіальних громад Івано-Франківської області.








Немає коментарів:

Дописати коментар