неділю, 5 вересня 2021 р.

"Іван Франко - Мойсей України" - до 165-річчя з дня народження

     27 серпня 2021 р. вся Україна відзначає 165-ту річницю від дня народження національного генія Івана Франка, який увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист і філософ, фольклорист і мовознавець, етнограф і економіст, громадський і політичний діяч. Дійсний член Наукового Товариства імені Шевченка, член багатьох наукових товариств слов'янських народів. Активний член демократичного руху в Галичині останньої чверті ХІХ — початку ХХ ст. Автор майже шести тисяч літературних, публіцистичних і наукових творів; вільно писав українською, польською, німецькою та російською мовами, робив переклади з 14 мов, у тому числі східних.
    З нагоди відзначення 165-річниці від дня народження Івана Франка завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник підготувала літературно-музичну годину – онлайн «Іван Франко – Мойсей України». Учасники заходу: Вікторія та Влада Куєвди, Тетяна Федоришин, Анна Грицяк, Іванна Лацко, Ірина Грицяк, Вероніка Богдан, Вероніка Мартишкіна та Ілона Гвоздянчук. Мелодійно, задушевно прозвучали пісні від Іванни Одокій "Ой ти дівчино з горіха зерня" та Софії Демчук "Не пора".
      В бібліотеці представлена книжкова виставка "Іван Франко - Мойсей України", на якій можна ознайомитись з біографією та творчістю поета.
     Тож віддамо шану і пам'ять великому Каменяреві.






Немає коментарів:

Дописати коментар