понеділок, 17 лютого 2020 р.

"Стрітення відзначаємо, весну -красну зустрічаємо"


     Наш народ має багаті традиції, що дійшли до нас із сивої давнини. З давніх часів 15-го лютого відзначали свято Стрітення - коли Свята Діва Марія з Йосифом принесли до Єрусалимського храму свого сина Ісуса Христа на 40-й день після його народження. У церквах на Стрітення освячують воду і свічки — їх вважають цілющими, а також сімейними оберегами. Це одне з 12 найбільших свят християнського року, яке завершує різдвяний цикл.
   На Стрітення в Гаврилівській центральній бібліотеці відбулась народознавча година «Стрітення відзначаємо, весну-красну зустрічаємо». Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з історією виникнення та традиціями святкування Стрітення в Україні, зокрема з прикметами, прислів’ями, пов’язаними з цим святом. Керівник молодіжної спільноти «Агапе» семінарист Іван Молитовник розповів про силу стрітенської свічки, прочитав молитву і закликав всіх разом помолитися.
   Учні, відвідуючи такі духовні години виявляють велику зацікавленість до традицій, культури українського народу, дізнаються не лише про історію свята, а й прикмети, ритуали, пісні, прислів’я пов’язані із цим святом.




Немає коментарів:

Дописати коментар