середу, 29 січня 2020 р.

Історичний екскурс «Квіти у полі, там де Крути…»

    У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го стали на захист незалежності своєї Вітчизни. Назва невеликої станції Крути, що розташована на Чернігівщині уздовж лінії Бахмач-Київ, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже більше століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.
    29 січня в Гаврилівській центральній бібліотеці до 102-ї річниці трагедії під Крутами відбувся історичний екскурс "Квіти у полі, там де Крути…"
       Марія Мельник у презентації «Пам’ятай про Крути» ознайомила присутніх з історичними фактами та подіями під Крутами. Учні переглянули короткометражні фільми «Україна: забута історія», «Крути: молода кров» про подвиг молодих юнаків, які жертовно загинули в бою.
      Володимир Білоус схвильовано, з тривогою в душі декламував вірш нашої односельчанки Галини Чик «Ні, не хотів ні подвигів, ні слави».
    Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі…


Немає коментарів:

Дописати коментар