середу, 19 лютого 2020 р.

Година-реквієм "Молитва лине в небеса..."

    Минає шість років від трагічних подій на Майдані, які назавжди залишаться в нашій пам’яті. Але, на превеликий жаль, Небесною Сотнею не закінчився біль і страждання України. Сьогодні йде війна на сході країни. В серцях незламних воїнів горить вогонь любов до рідної країни, і велика віра в перемогу. Захищаючи рідну землю від ворога, сьогодні віддають найдорожче - своє життя. 
    Сьогодні в Гаврилівській центральній бібліотеці пройшла година-реквієм «Молитва лине в небеса…», присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. В вступному слові завідувачка бібліотекою Марія Мельник згадала Героїв, яких народила Революція Гідності, які віддали своє життя за волю, честь, за право бути українцем. Героїчна сотня зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами – охоронцями на небі. А згодом до них приєдналися сотні воїнів-героїв АТО. 
    Затамувавши подих, присутні дивилися фільм-реквієм «Небесня Сотня у вирій полетіла…», після якого поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані. Під звук метроному хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих. 
  Ведучими години-реквієм були Наталія Федоришин та Вікторія Куєвда які щораз нас повертали в ті страшні дні Революції Гідності, що демонструвалися на екрані. 
    З болем і тугою в серці зіграли сценку «Героям Небесної Сотні» Володимир Мельник (роль сина) та Вікторія Куєвда – (роль мами). У виконанні Анжеліки Хабайлюк прозвучала пісня «Над землею тумани». Учасники: Анастасія Литвинишин і Іванна Лацко декламували вірш «Дякую вам за життя», Марія Мельник – «Пошли нам Боже благу вість», Яна Олійник – «Горить свіча і пам’яті сльоза», Софія Демчук – «Розмова з Шевченком». Захар Андрусяк читав вірш нашої односельчанки Галини Чик «Ні, не хотів ні подвигів, ні слави». 
     Під мелодію гімну Майдану " Пливе Кача" ведучі передавали запалену свічку з рук в руки.
 «Революція гідності» не тільки сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, а й показала важливість національної ідеї. Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людськості та гідності, бажанням жити у вільній країні з справедливим та світлим майбутнім і за ці ідеали на Майдані пролилася кров. Нині саме за неї триває боротьба, і те, наскільки ця боротьба буде успішною, залежить від кожного з нас.







Немає коментарів:

Дописати коментар