неділю, 10 березня 2019 р.

"Ім’я Шевченка стукає в серцях"


      Щовесни, коли тануть сніги
 І на рясті просяє веселка,
Повні сил і живої снаги  
                 Ми вшановуєм пам´ять Шевченка.
               Провіснику волі, великий титане,
            Справдилися думи пророчі твої.
                 Приймай же данину любові і шани
          Од вільних народів нової сім´ї.

Березень. В Україні — це чудова весняна пора, якій радіють і природа, і люди. Саме в ту березневу пору послав Всевишній нашому народові Генія і національного Пророка Тараса Шевченка. Господь Бог кожному народові дав якусь велетенську постать, котра була б його зорею, проявом його душі. У нашого народу такою постаттю є Тарас Шевченко, якого величають Велетнем Духа, українським Мойсеєм, Пророком, Батьком, Кобзарем і багатьма іншими славетними іменами.
    9 березня  в Гаврилівській бібліотеці Переріслянської ОТГ до 205 річниці з дня народження  Т.Г.Шевченка відбулося свято "Ім’я Шевченка стукає в серцях".  Марія Мельник ознайомила присутніх  з життєвим і творчим шляхом Тараса Григоровича і наголосила, що ми не просто вшановуємо пам’ять про генія, але повинні відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, пісні, рідної мови. Ведучі Іванна Одокій та Роман Мельник розказували цікаві і маловідомі факти із життя Великого Кобзаря. Марійка Мороз, Тетяна Федоришин, Софія Казюк читали вірші "Лілея", "Катерина", "Тополя", а Іванна Одокій з трепетом у серці продекламувала уривок з твору "Наймичку". Андрій Гавкалюк розказав вірш "Мені 13-й минало".
     Завідуюча бібліотекою  представила книжкову виставку "Сяє геній Кобзаря", ознайомила присутніх з творами поета, подякувала учасникам та всім присутнім за проведене свято і завершила словами: "Шануйте рідну землю, наш народ, нашу рідну мову, своїх матерів, будьте гідними онуками великого Кобзаря!".



Немає коментарів:

Дописати коментар