неділю, 17 березня 2019 р.

Хресна дорога


   "Господи, настав час посту. Час роздумів над Твоїми страстями, над Твоїми великими стражданнями що їх Ти переніс з любові до нас. Ісусе, вірю, що Тобі в той час було дуже важко, але незважаючи на це, Ти сказав: “Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я заспокою вас”.
     Вже не один рік поспіль Марія Мельник з активними користувачами Гаврилівської бібліотеки організовує дитячу Хресну дорогу. В церкві Архистратига Михаїла учасники Хресної дороги: семінарист Іван Молитовник, Яна Олійник, Володимир Мельник, Софія Демчук, Андрій Гавкалюк, Анжеліка Хабайлюк, Анна Лавришин, Марійка Мельник, Наталія Грицяк, Павло Одокій, Діана Пилип’як, Ірина Грицяк, Надія Вельган, Софія Казюк, Владислав Воробець, Марійка Мороз, Іванна Одокій, Роман Мельник душевно і мило провадили цю Хресну дорогу, брали участь у читанні стацій, роздумуючи про любов Господа. Сьогодні я прийшов до Тебе, Господи, бо мені також нелегко в моєму бурхливому, молодечому житті. На цій Хресній Дорозі хочу просити у Тебе допомоги, щоби могти перенести усі випробування що чекають на мене, проситиму у Тебе сили, щоб вистояти у часі спокус. А зараз хочу просити у Тебе любові, щоб могти Тебе наслідувати до кінця. Під музичний супровід музкерівника Василя Лацка лунав спільний спів пісень «Чи ти був на Голгофі», «Як шукати маю Бога», «Маріє гляди», «Лине пісня про Ісуса». З трепетом у серці Анжеліка Хабайлюк виконала пісню «День за днем життя проходить», а Іванна Одокій - «Я візьму тебе на руки».
     Мабуть, не одне людське серце стрепенулося від цих слів, що звучали під час проходження стацій дітьми, не одна християнська душа, роздумуючи над страстями Господніми, відчула той біль і страх, які відчував Син Божий, ідучи на смерть.
    На завершення о.Роман наголосив, що така спільна молитва є чудовою нагодою до глибшого усвідомлення дітьми про несправедливий засуд і смерть Христа, через наші погані вчинки, а тому спонукає до глибшого співчуття і більшої любові до Ісуса Христа страждаючого. Подякував всім учасникам Хресної дороги і подарував образки.








Немає коментарів:

Дописати коментар