середу, 20 лютого 2019 р.

Мандрівка до книжкового царства

      Безмежна сила книги, без неї людина сліпа, адже з дитячих літ книжка допомагає зрозуміти світ, що нас оточує, вона розповідає нам історію рідного краю, звичаї, традиції… Книга мудрий друг і порадник не вміючи говорити, розповідає нам про пригоди і подорожі, чудеса і навколишній світ. Щоб пізнати чарівний світ книг до Гаврилівської бібліотеки-філії завітали учні 1-А класу місцевої гімназії з своєю вчителькою Марією Левицькою. 
     З правилами користування бібліотекою, правилами поведінки у книгозбірні, поводження з книгами, з читацьким формуляром ознайомила дітей завідуюча бібліотекою. Марія Мельник зауважила, щоб книга жила довго-довго, її потрібно берегти, щоб могли прочитати багато дітей. У кожної книги є своя точна адреса “кімната” і навіть місце. Коли книга іде в гості до читачів, місце її вільне. Повернувшись “додому” – в бібліотеку, вона знову стає на своє місце.
    Перше знайомство з бібліотекою перетворилось на справжнє свято. Маленькі відвідувачі цікавились книжками та журналами, переглядали цікаві дитячі книжечки, приймали участь у казковій грі-вікторині, розказували різні вірші та казки, які вони знають. Майбутні читачі із захопленням відгадували загадки, жваво обмінювались дуками.
   Сподіваюсь, що зробила найголовніше – викликала у дітей бажання стати активними читачами бібліотеки. Екскурсія пройшла в теплій, дружній атмосфері, і закінчилась побажанням бібліотекаря: «Завітайте до нас ще, любі дітки! Бібліотека чекає з радістю на вас. До нових зустрічей!»                                                                                                                                                                                                                                  
     






Немає коментарів:

Дописати коментар