пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

"Живи та міцній українська державо"

   
День Незалежності – не просто День народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за державність, день, коли варто думати про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією. Якою буде наша держава в майбутньому – залежить від нас сьогоднішніх, проаналізувати зроблене, не повторяти своїх помилок в майбутньому – ось завдання кожного чесного українця сьогодні.
   “Живи та міцній, українська державо” під такою назвою відбувся круглий стіл в Гаврилівській бібліотеці сільської ради Переріслянської ОТГ присвячений Дню державного прапора в Україні. Присутні слухали розповідь про славну історію національних державних символів України.
     24 серпня в селі Гаврилівка святкували 27-у річницю проголошення незалежності нашої держави. Після служби Божої на могилі «Борцям за волю України» отець Юрій відправив панахиду, після чого всі присутні заспівали гімн «Боже великий, єдиний», а у виконанні церковного хору прозвучала пісня-молитвв за Україну.
    Продовжили свято в сільській бібліотеці, де ведучими були Іванна Одокій та Роман Мельник. Вони ознайомили присутніх з історичними фактами створення незалежної України, з її національною символікою, згадали традиції та звичаї нашого народу, видатних діячів України, читали поезію, розшифровували прислів’я про Батьківщину. Музичний дарунок від Іванни Одокій «Україна», подарував святковий настрій і всі присутні почали співали багато різних пісень про Україну: «Мій рідний край», «Українська родина», «Люблю Україну», «Одна калина»… і ін.
    До уваги користувачів представлена виставка «Люби Вкраїну ту, що нині є», на якій представлені події, пов'язані з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за територіальну цілісність своєї держави, демократичний вибір України.
     Про Україну можна говорити безкінечно, оспівувати її в піснях і віршах, але найголовніше — мати її в своєму серці, плекати, як малу дитину, хоч вона є нашою рідною ненькою. Патріоти України щиро вболівають за долю своєї Батьківщини, за життя майбутніх поколінь. Ми всі хочемо, щоб Україна зміцніла як держава і розквітла для свого народу у світовій славі, бо наш народ цього заслуговує – жити гідно на своїй рідній землі, яку обрав для нас Бог.








Немає коментарів:

Дописати коментар