пʼятницю, 9 березня 2018 р.

Година духовної краси "До істини іду як до причастя"

   Рішенням Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій 2018 рік був оголошений роком Божого Слова в Україні. Завідувач бібліотекою Марія Мельник провела з учнями школи духовну годину«До істини іду як до причастя», на яку запросили о. Юрія, який поблагословив нас на добру справу.
     Щоб осягнути уроки духовної краси потрібно, як у звичайній школі, переступити її поріг. Поріг цей не схожий на жодні пороги, що існують на землі. Поріг нашої школи – це поріг серця. Він невидимий, як невидимий Бог. Його не можна пощупати, не можна доторкнутися до одеж його.
     Ведучі Іванна Одокій та Роман Мельник розповідали про ціну викупу нашого, яка була поставлена на престіл життя кожного з нас, пізнання Любові, яку ми, люди, розіп’яли на хресті, ціну Світла, затьмареного нашими гріхами, - зможемо над чуттям душі і серця збагнути, що саме дорога до духовної краси – це те, що потрібне кожній людині.
     Під тиху мелодію Моцарта «Реквієм» звучав вірш «Заснув святий Єрусалим» у виконанні Валентини Сідляр. 
     Всі ми добре знаємо, що Ісус перебуває в церкві. Віримо, що всі прагнуть пошуку дороги до Господа нашого Ісуса Христа. І щоб хоча б частинку людської душі прихилити до Бога, кожен з нас прагне стати сам на сам з собою, озирнутися довкола, зазирнути в свою душу і промовити до нашого Творця: «Вкажи мені, Боже, той шлях, ту Пречисту Дорогу до Тебе, аби дітям і онукам, усьому роду України стати ближче до Тебе. Бо ніде так не є нам безпечно, як з Тобою, Господи».
     Читці: Віктор Торб’як, Павло Одокій, , Володимир Іванишин, Іван Мороз, Віктор Федюк, Тетяна Бойко, Віктор Гуйванюк, Вікторія Юрчак, Аліна Романюк, Владислава Куєвда, Іван Пилип’як, Тетяна Федоришин, Роксолана Пилип’як виходили з запаленими свічками, і за сценарієм розказували свої слова.
     Вірш Ліни Костенко «Брейгель. Шлях на Голгофу» прочитала Вікторія Куєвда під супровід сумної, трагічної мелодії.
     Під час мультимедійної презентації, де були відображені кадри з фільму Мела Гібсона «Страсті Христові» Наталія Знак та Марія Мороз прочитали вірш «Суд над Христом у Понтія Пилата».
     На завершення Іванна Одокій виконала пісню «Я візьму тебе на руки».
     Цеглинка до цеглинки звести у серцях молоді храм Христовий – храм чистоти, доброти і світла. Надіємось, що така година духовної краси приверне увагу молоді до морально-етичних проблем сьогодення, до повернення тих моральних норм, які були закладені ще у Біблії. 

Немає коментарів:

Дописати коментар