понеділок, 26 березня 2018 р.

Хресна дорога "Голгофа материнських страждань"

     В часі Великого посту Гаврилівська сільська бібліотека прийняла активну участь у відправі хресної дороги, яку підготувала Світлана Сідляр, заступник директора по виховні роботі. Хресна дорога  відбулася в школі та в церкві Архистратига Михаїла.  Хресна Дорога – це дорога всіх людей для того, щоб розбудити співчуття і бажання допомогти ближньому у тяжкі хвилини життя та молитовно пережити з Христом його дорогу через Голгофу до воскресіння. Ще раз згадати і прославити нашого Спасителя, який заради нашого спасіння перетерпів тяжкі муки на Хресній дорозі, життя своє віддав з великої любові до нас, грішних, задля спасіння душ наших.
    На молитовних 14 стаціях читали духовні роздуми над страстями Христовими, вірні задумалися над такими морально-духовними недугами українського народу. Дорогою від стації до стації звучали страсні пісні у виконанні Іванни Одокій, Христини Хабайлюк, Світлани Сідляр, Ірини Сідляр, Ірини Номировської, Романа Мельника, Василя Слободяна, Марії Глинчак, Наталії Коваль, Володимира Коваля, Тетяни Слободян. Прозвучали пісні: «Під Хрест Твій стаю», «Люди, мої люди», «Мук зближаєсь вже година», «Маріє, гляди», «Хрест на плечі накладають», «О, Ісусе, найсвятіший», «Христос розп’ятий на Голготі», «Чи ти був на Голготі», «Страдальна Мати», «Над гробом Спасителя», «Жайворонок», «Вже зближається година», «Хвала і тисяч раз хвала»… Учасники та парафіяни перейнялися тим болем, стражданнями, які переніс Син Божий.
     Із напутнім словом і словом подяки звернувся до присутніх отець Юрій, який закликав йти разом з Ісусом, відкрити йому свої серця, із чистими душами зустріти чисте свято Воскресіння.
     “Претерпівий за нас страсті, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас”- витало храмом і вірилося, що так як, Ісус падав і вставав, зневажений нами за наші ж гріхи, встане з колін і воскресне наша багатостраждальна Україна, зраджена своїми ж дітьми. Віриться, що більше ніколи не проливатиметься кров наших синів і доньок.

Немає коментарів:

Дописати коментар