понеділок, 12 березня 2018 р.

"Шевченко - наш. Він для усіх століть.

    Березень в Україні часто називають Шевченковим. І не випадково - щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щороку новим та неповторним. Тарас Шевченко- невмируща слава українського народу, як весна оновлює природу, так і його поезія оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну.
      Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. 
   Вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря працівники бібліотеки провели літературну вікторину присвячену Т. Шевченку, учні Іван Пилип’як, Тетяна Бойко, Вікторя Юрчак та Роксолана Пилип’як старанно декламували вірші "Заповіт" ,"Мені тринадцятий минало", "По діброві вітер виє", "Реве та стогне Дніпр широкий".
    В Переріслянській ОТГ пройшло літературно - мистецьке свято "В сім’ї вольній новій" присвячене 204-річниці від дня народження Т. Шевченка. Гаврилівська бібліотека взяла участь у вшануванні великого Кобзаря, де спільно з бібліотеками сіл Волосова, Фитькова та Переросля представили розгорнуту книжково-мистецьку виставку "Сяє геній Кобзаря".
      Разом із Тарасом Шевченком ми навчаємося шанувати і любити рідну землю, рідний народ, рідну мову, рідну матір. Його твори для багатьох стали справжньою енциклопедією історії українського народу, донесли велич та героїзм козацької доби того часу. Відроджують у душах читачів повагу до героїчних предків, народжують у серцях найкращі почуття, такі як патріотизм та національну гідність. 

Немає коментарів:

Дописати коментар