пʼятниця, 9 червня 2017 р.

Бібліотека - територія дружби (до міжнародного дня друзів).


«Справжня дружба – одна з тих речей, про які,
як про гігантських морських змій, невідомо,
чи є вони вигаданими або десь існують»
Артур Шопенгауер        

Можливо, це свято для когось стане гарним приводом для того, щоб знову, через якийсь час, зателефонувати або написати старим добрим друзям, а потім зібратися галасливою дружною компанією і поділитися хорошими новинами і приємними спогадами.
     Міжнародний день друзів у всьому світі відзначається щорічно 9 червня. Це свято зародилося в США ще в 1935 році, коли американський Конгрес призначив першу неділю серпня Національним Днем Дружби. Однак пізніше неофіційною датою Міжнародного дня дружби стало 9 червня. В ООН 1958 року ідею свята підхопили і підтримали створення Дня друзів. Свято було встановлено для того, щоб нагадувати людям, як важливо мати друзів, які можуть вас підтримати в важку хвилину.
     Цей день не є вихідним днем, але атмосферу свята створюють самі люди. Раніше друзям відправляли листівки, зараз же їх замінили мобільні повідомлення або електронна пошта. Як приємно отримати SMS з гарними побажаннями від надійних друзів, що його написали саме для неї.
     Кажуть, що хороших друзів не буває багато, їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Справжня дружба чомусь вважається вкрай рідкісним явищем. Тому дружбу між друзями треба цінити завжди. Вона є більш природньою для людей ніж ворожнеча. Її природа відома всім - вміння віддавати або ж дарувати те, що є у нас в абсолютному достатку - нашу увагу. Ми всі володіємо нею. Ми часто приділяємо увагу абсолютно незначним речам, не помічаючи тих, хто оточує нас, а саме вони є справжньою цінністю. Дружба між людьми буває самою різною і зовсім не обов’язково підтримувати щоденний контакт, та це і не потрібно. Потрібна звичайна ж увага, якою ми можемо з легкістю поділитися.
     Гаврилівська бібліотека дорожить не лише книгами, а і своїми користувачами. Ми намагаємось зацікавлювати наших відвідувачів новими книгами, різноманітними книжковими виставками, флешмобами, цікавими, культурними та змістовними заходами. Тому в черговий раз з нагоди Міжнародного дня дружби в нашій бібліотеці відбулася година спілкування «З чого починається дружба і вміння дружити?».
     Зав. бібліотекою Марія Мельник запросила активних та постійних відвідувачів, які вже давно стали один для одного добрими друзями. В теплій дружній атмосфері за горнятком кави розповідали про дружбу, що головне в ній, як вона цінувалася в різні епохи. Про те, як знайти справжніх друзів, допомогли присутнім поради із книги Д.Карнеги «Як придбати друзів і впливати на людей».
     Після години спілкування всі присутні вийшли на флешмоб. Віталися та говорили друзям теплі слова подяки за міцну дружбу.
     Шановні користувачі нашої бібліотеки, ми вітаємо всіх вас з прерасним святом друзів! Бажаємо Вам всіх благ і нехай Ваша дружба з роками міцніє і ніколи не пропадає! Зі святом 
Вас, друзі!
                

Немає коментарів:

Дописати коментар