середу, 21 червня 2017 р.

Літературна година до 70-річчя Романа Киселюка "Хочу сказати щось сокровенне...".

    Роман Киселюк – постать унікальна, не пересічна, багатогранна з особливим сприйняттям світу, яке закарбувалось для нас та майбутніх поколінь у його творчому доробку. З-під його пера у світ вийшло 11 книг. Друкувався у багатьох часописах області, у газеті «Літературна Україна».
З нагоди його ювілею в Гаврилівській  бібліотеці  пройшла літературна година  «Хочу сказати щось сокровенне…». Завідуюча бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з творчим доробком поета.
          За фахом – учитель-історик, за складом душі -  істинний лірик. До того ж від природи обдарований літературним хистом, наділений спостережливістю дослідника внутрішнього світу людей, котрі його оточують, зустрічаються на буденних стежках – дорогах.
       Роман Киселюк народився 22 червня 1947 р. в смт. Делятин Надвірнянського р-ну, поет, прозаїк, член НСПУ, краєзнавець. Закінчив Яворівське художньо-ремісниче училище на Львівщині та Львівський Держуніверситет ім. І. Франка. Заочно навчався в Московському художньому інституті. Вчителював в Зарічанській восьмирічній школі.
1979-1981 рр. – працював екскурсоводом Яремчанського екскурсійного бюро,
1981-1985рр. – старший інструктор дитячої туристичної бази «Прут»
1985-2010 рр. – займав посаду директора туристичної  бази «Прут»
На даний час завідує музеєм «Люди і віхи»,  а також є керівником туристично-краєзнавчих гуртків.
      Пан Роман – один із засновників літературної студії «Бистрінь», співавтор колективного видання книги про Надвірнянщину «Страгора», літературного альманаху «Жниво на стерні», «Купальська злива» та путівника «Яремча».
     «Літературні світи Романа Киселюка» - така книжкова виставка  облаштована в бібліотеці, тож присутні мали змогу ознайомитись з нею, переглянути  книги автора, а також  прочитати  його твори.



Немає коментарів:

Дописати коментар