неділю, 2 квітня 2017 р.

Хресна дорога

     В часі Великого посту наша бібліотека організувала і провела Хресну дорогу з дітьми, щоб ще і ще раз згадати і прославляти нашого Господа Ісуса Христа, який заради нашого спасіння перетерпів тяжкі муки на Хресній дорозі і життя своє віддав із великої любові до нас, грішних, задля спасіння душ наших. Хресна дорога належить до тих доріг, які найсильніше зворушують людське серце, бо на цій дорозі ми відчуваємо страсті Божого Сина і багатостраждальні материнські муки.
     Марія Мельник, завідувачка бібліотекою підготувала і провела з учнями 4-х класів Гаврилівської ЗОШ дитячу Хресну дорогу. Щоб все виглядало урочисто, закупила матеріал на накидки для учасників, а Оксана Кейван, жителька села пошила їх. Ведучими Хресної дороги була Тетяна Федоришин та Настя Лацко. Брали участь також класні керівники Оксана Хабайлюк та Галина Гавкалюк, учень 3-A кл. Володимир Мельник та муз. керівник Роман Мельник. Хресна дорога проводилась спочатку в школі, а потім запросили до нашої цекви Архистратига Михаїла.
     Мабуть, не одне людське серце стрепенулося від цих слів, що звучали під час проходження стацій дітьми, не одна християнська душа, роздумуючи над страстями Господніми, відчула той біль і страх, які відчував Син Божий, ідучи на смерть.
     Ще одну Хресну дорогу "Кровавий слід... Дорога на Голгофу...» провела Гаврилівська ЗОШ, в якій наша бібліотека також прийняла активну участь. З ініціативи о.Романа Григораша Хресну дорогу відправили в нашій церкві, а потім в церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього с.Середній Майдан.
     Відправа цьогорічної Хресної дороги була особливою, бо показала страждання Матері Божої, яка слідами Сина ішла на гору смерті. Після розважання отці, директор школи Іван Приймак подякували всім учасникам,організатору Світлані Сідляр і муз. керівникові Василеві Лацко.


Немає коментарів:

Дописати коментар