неділя, 29 вересня 2024 р.

Бібліо-кафе "Книга плюс кава - чудова пара"

      Всеукраїнський день бібліотек щорічно відзначається 30 вересня згідно з Указом Президента України від 14 травня 1998 р. Бібліотека – це справжня скарбниця, яка зберігає пам'ять і мудрість народу, це справжній день єдності бібліотекарів, читачів і всієї громадськості, які розуміють вагу і значення бібліотек в житті України.
  Напередодні свята завідувачка Гаврилівською бібліотекою підготувала з активними користувачами бібліо-кафе «Книга плюс кава – чудова пара». Свято розпочалося із молитви «Отче наш» та «Богородице Діво». Також вшанували хвилиною мовчання ВОЇНІВ – ГЕРОЇВ: Ткача Дмитра, Федорчака Михайла, Петрика Степана та всіх загиблих ГЕРОЇВ, хто поклав своє життя, захищаючи Україну.
       Учасники свята: Оксана Іванишин та Анна Сідляр - ведучі, Вероніка Гавкалюк - балерина, Вероніка та Вікторія Демчук, Віталія Хабайлюк, Анна Гавкалюк, Марія Мазур. Яна Олійник та Анна Грицяк - Бібліотечні Музи. Окрасою свята була пісня від Іванни Одокій «Йшла до Бога Україна».
     В меню бібліо – кафе входить: вірші про бібліотеку, бібліотекарку, воєнні; пісня; бібліотечні музи; «книжковий торт», вітання.
     Марія Мельник ознайомила присутніх з ідеєю виникнення свята і наголосила: «Це свято не просто нагадує суспільству про важливість бібліотек, а також створює атмосферу підтримки для наших ГЕРОЇВ - ВОЇНІВ, колег і всіх українців, незалежно від їхнього місця перебування сьогодні – у бібліотеці чи в окопі. Бібліотека тримає цінний зв'язок між минулим, сьогоденням і майбутнім. У бібліотеці гуртуються спільноти й зростають люди майбутнього, а бібліотекарі роблять усе можливе й неможливе, щоб це майбутнє в нас було. Гуртуймося та підтримуймо одне одного!»
     Світлана Макарська та Мар’яна Грицяк привітали завідувачку бібліотекою з Всеукраїнським днем бібліотек.
     На завершення пили каву з смачним «книжковим тортом», який спекла газдиня книгозбірні. Марія Мельник подякувала і побажала всім міцного здоров'я, творчого натхнення, радості, успіхів у роботі і якнайшвидшої ПЕРЕМОГИ.










Немає коментарів:

Дописати коментар