субота, 7 вересня 2024 р.

"Йосиф Сліпий - духовний борець за українську державність"

     Йосиф Сліпий – одна з легендарних постатей української історії ХХ століття. Суворий воїн духу, будитель у Франковому розумінні сенсу цього слова і невтомний трудівник. Його життя – це героїчна сага і «житіє» святого водночас. Його духовна спадщина і настанови актуальні для нас і сьогодні.
     В Гаврилівській бібліотеці пройшла година пам’яті «Йосиф Сліпий – духовний борець за українську державність» - до 40-річчя з дня смерті. Вшанувати пам’ять видатного українського церковного діяча та привернути увагу до його духовного спадку, який залишається актуальним для сучасної України, зібрались поціновувачі духовного слова.
     Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з біографією митрополита-мученика Йосифа Сліпого.
      Активна користувачка бібліотеки Світлана Макарська зачитала цікаві факти з життя патріарха та порекомендувала присутнім більше ознайомитися з цією великою постаттю.
    У своїх проповідях він любив повторювати: «Народе мій, стань уже раз собою! Позбудься своєї вікової недуги сварів і чварів, вислуговування чужим… Отрясися од своїх вікових недостач, піднеси свою голову, випростуй свої рамена… Покажи свою силу і вдячність, бо, шануючи своє минуле, ти ростеш у своїй могутності і славі. Тому за всяку ціну треба втримати єдність».
      Пам'ятаймо слова легендарного Йосифа Сліпого.
 




Немає коментарів:

Дописати коментар