пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

День українського кіно

      Щороку у другу суботу вересня святкують День українського кіно. Свято з'явилося з виходом президентського указу 12 січня 1996 року. Не зважаючи на те, що це професійне свято працівників кіноіндустрії, відзначити його може кожен українець. Адже кіно — це мистецтво, яке здатне формувати національну свідомість, протистояти ворожій пропаганді та доносити правду через екрани.

   Завідувачка Гаврилівською бібліотекою Марія Мельник старалась донести присутнім, як розвивалась кіноіндустрія в Україні, з чого все починалося. Також акцентувала увагу на іншій знаковій даті, яка варта уваги - початок діяльності кінофабрики, що нині нам відома як кіностудія імені Довженка. Цього року, 10 вересня 2024 року, виповнилося 130 років від дня народження відомого на весь світ українського кінорежисера, кінодраматурга і письменника Олександра Петровича Довженка. До цієї ювілейної дати в бібліотеці представлена книжкова виставка «Неосяжний світ Олександра Довженка».
      На захід завітали учні 7 класу Гаврилівського ліцею з класним керівником Романом Мельником. Присутні активно взаємодіяли з модератором та доповнювали захід своїми думками, зокрема класний керівник Роман Мельник і художній керівник – організатор Олександра Гайдаш. Як підсумок Дня українського кіно - переглянули короткометражні фільми «Щедрик», «Окуповані» та «Головоломка 2».
      Модератор заходу завідувачка бібліотекою Марія Мельник.







Немає коментарів:

Дописати коментар