вівторок, 20 лютого 2024 р.

Мовознавча кав’ярня «Твоя мова – твоя Перемога!»

   Мова – духовний скарб нації. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Сьогодні, за мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни.
  Буква до букви – і виникло слово. Слово до слова – звучить рідна мова. Сьогодні в Гаврилівській бібліотеці активні користувачі взяли участь у мовознавчій кав’ярні «Твоя мова – твоя перемога!», яку провела завідувачка бібліотеки Марія Мельник. У меню мовознавчої кухні входили святкові страви: салат «На швидку руку» (відредагувати словосполучення); гаряча страва «Смакота в горнятках» (з горняток виймають по одному питанню і дають відповідь); страва від господині кафе соковмісний напій «Загадкова нотка» (знаходити українські відповідники до запозичень); дивовижний салат «Шедевр» (Скажи без затримки); салат «Здоров'я» (загадки витягають з торбинки); салат «Мовний букет» (презентувати вишиванки); кава «Американо» (з інтерактивної чашки кави читати слова, вказуючи частину мови) та вітамінний коктейль (запропоновані частини прислів’їв, які необхідно продовжити).
      Після цікавих та креативних забав Віталія Гуйтин, Оксана Іванишин, Вероніка та Анастасія Коцюбан, Соломія Ломиш, Олександр Олексюк, Марія Мороз декламували вірші «Рідна мова», «Велична, щедра і прекрасна мова», «Раз казала мені мати», «Мова – краса спілкування», «Мова».
      Присутні сповна підкріпилися «мовними» стравами. Всі учасники продемонстрували глибокі знання, зацікавились проблемами культури української мови.








Немає коментарів:

Дописати коментар