неділю, 18 лютого 2024 р.

«На варті наших душ – Небесна Сотня»

    День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого. В ці дні ми знову і знову згадуємо тих, хто підняв стяг боротьби за нашу свободу під час Революції Гідності.
   В Гаврилівській бібліотеці відбулася година патріотичної гідності «На варті наших душ – Небесна Сотня», присвячена вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності і теперішній російсько-українській війні.
   Прозвучав гімн України, де всі долучилися до співу. Ведучі заходу Анна Грицяк, Анна та Тетяна Сідляр з болем у серці і сльозами на очах згадали хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках. В столиці європейської країни, в серці України гинули її найкращі сини, віддавали своє життя за Батьківщину. З уст учасників заходу прозвучали патріотичні вірші у виконанні Вероніки та Вікторії Демчук, Анастасії Приймак, Інни Шуляк, Яни Олійник, Віталії Гуйтин, Анастасії Коцюбан, Соломії Ломиш, Вероніка Коцюбан – ангелочок, Ігор Хабайлюк, Оксана Іванишин, Артем Приймак, Олександр Олексюк, Дарина Грицків, Софія Хабайлюк, Марія Мазур в образі України та Іван Федчишин – козак. Христина Хабайлюк подарувала для присутніх пісні, які рвуть душу «Мамо, мамо, він крикнув криком журавлиним», «Дай Боже сили нашим солдатам». Вероніка Андрусяк виконала на цимбалах пісню «Зродились ми великої години».
   Учасники заходу і всі присутні у глибокій скорботі низько схилили голови і хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героям Майдану, Героям АТО, Героям теперішньої війни і ГЕРОЯМ нашого села: Дмитру Ткачу, Михайлу Федорчаку, Степану Петрику, які загинули за світле майбутнє України. У пам'ять Героїв Небесної Сотні під звуки пісні «Пливе кача» було запалено свічки, які передавалися по залу з рук в руки.
   Знаковою подією заходу був запрошений воїн російсько-української війни Богдан Пинчук. Голова Переріслянської ТГ Володимир Молдавчук сказав: «…щоб ми пам’ятали і не забували таку страшну сторінку в історії нашої країни та наголосив, що пам'ять про героїв сьогодення невмируща. І не дай Боже зрадити їх, ту справу, за яку вони віддали життя». Закликав молоде покоління любити Україну та поважати героїзм свого народу, ревно молитись за мир і спокій у нашій країні. Також подякував завідуючій Марії Мельник, за те, що організовує патріотичні соціокультурні заходи в сільській бібліотеці. Після виступу вручив медаль воїну Богдану Пинчуку.
     Староста села Василь Грицків подякував за всі добрі справи, які робляться для воїнів.
    Отець Юрій сказав: «…що варто приділяти увагу подвигу Героїв Небесної Сотні, адже вони боролися недаремно. Сьогодні нове покоління продовжує боротьбу за Україну в російсько-українській війні». Запросив всіх присутніх до молитви за воїнів, які захищають Україну, а потім всі разом виконали гімн «Боже великий, єдиний нам Україну храни».
   Голова ТГ Володимир Молдавчук і завідувачка бібліотекою Марія Мельник з учасниками заходу пішли до банерів ГЕРОЇВ Дмитра Ткача, Михайла Федорчака, Степана Петрика поставити квіти і помолитися.
     Марія Мельник подякувала всім присутнім і всім учасникам.













Немає коментарів:

Дописати коментар