неділя, 27 серпня 2023 р.

Голосні читання «Іван Франко – Апостол духу й правди"

    Іван Франко -  національний геній, який увійшов до світової історії як видатний поет, прозаїк і драматург, перекладач і літературний критик, публіцист і філософ, фольклорист і мовознавець, етнограф і економіст, громадський і політичний діяч. Дійсний член Наукового Товариства імені Шевченка, член багатьох наукових товариств слов'янських народів. Активний член демократичного руху в Галичині останньої чверті ХІХ — початку ХХ ст. Автор майже шести тисяч літературних, публіцистичних і наукових творів; вільно писав українською, польською, німецькою та російською мовами, робив переклади з 14 мов, у тому числі східних.
      До 167-річчя від Дня народження поета завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник провела голосні читання «Іван Франко – Апостол духу й правди». Учасники заходу: Анна Грицяк, Ірина Грицяк, Наталія Грицяк, Вероніка та Валентин Богдан, Анастасія Романюк, Оксана Іванишин, Анастасія Щербата. Мелодійно, душевно прозвучала пісня від Іванни Одокій "Ой ти дівчино з горіха зерня".
     В бібліотеці представлена книжкова виставка "Іван Франко – Апостол духу й правди", на якій можна ознайомитись з біографією та творчістю поета.
      Тож віддамо шану і пам'ять великому Каменяреві.






Немає коментарів:

Дописати коментар