пʼятниця, 28 липня 2023 р.

"Вінок єднання"

     28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423. День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення.
     Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності.
  Відзначаючи, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.
   День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – народ-військо!
   Завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою з активними користувачами провела національно-патріотичне свято «Вінок єднання».
   Дівчатка святково вбрані у вишиванках принесли різні квіти, трави для плетіння віночків в бібліотеку. Всі разом, перед тим, як починали плести віночки, помолилися «Отче наш» та «Богородице Діво». А як відпустили віночки – співали Гімн України. Дівчата у вишиванках плели вінки з українського різнотрав’я, вкладали рукописні записки та відпускали їх по воді.
   Перед тим, як пускати «вінок-єднання», Марія Мельник сказала: «Ми сплели віночки, в які вклали маленькі записочки із побажаннями жителям тих міст і сіл, які знаходяться десь там далеко, на Сході України, передали вітання Херсону, Запоріжжю, Дніпру, Донецьку, Луганську, Харкову, Одесі, щоб вони, прочитали і відчули нашу підтримку. Ми, передаємо вам слова нашої любові та підтримки. Село Гаврилівка Переріслянської ТГ думає про вас, молиться про збереження ваших життів, про вашу безпеку. Ми з вами!».







 








Немає коментарів:

Дописати коментар