середа, 26 липня 2023 р.

Година спілкування "Не стань жертвою торгівлі людьми"

   30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми залишається гострою та реальною проблемою для багатьох країн світу, в тому числі й для України. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.
     Під час війни все більше людей, особливо з числа переміщених осіб, потрапляють у скрутне становище. Складний психологічний стан людей, які змушені були залишити власні домівки, пройти крізь інші важкі випробування, грає на руку злочинцям. Експлуатація може відбуватись як всередині країни, так і поза її межами. Аби применшити ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, щонайменше треба знати елементарні правила поведінки та їх дотримуватися.
   Напередодні Дня протидії торгівлі людьми завідувачка Гаврилівською бібліотекою Марія Мельник провела годину спілкування «Не стань жертвою торгівлі людьми». Ознайомила з поняттям «торгівля людьми», шляхами потрапляння людей до рук работорговців та розповіла про різні ситуації: «Дитина на прокат», «Усиновлення», «Різноманітні конкурси, кастинги», «Інтернет-знайомства». Затамувавши подих, присутні уважно слухали, задавали різні запитання та ділилися своїми ситуаціями.
  На завершення переглянули мультфільм «Дві маленькі дівчинки», що викликало бурне обговорювання про вчинки дівчаток.






Немає коментарів:

Дописати коментар