неділю, 26 березня 2023 р.

Хресна дорога «Беремо хрест на плечі разом з Україною».

     Тривають дні Великого посту… Час молитви та покаяння, час богослужінь, що спонукають до глибоких роздумів над терпінням Ісуса Христа, час Хресної дороги. Хресний Шлях відтворює у пам’яті віруючих основні моменти страждань Спасителя. Християни в молитві, в єднанні зі скорботною Богородицею подумки супроводжують Спасителя на Голгофу, здійснюючи 14 стацій, розмірковуючи про Його хресні муки і прославляючи Його спокутний подвиг. Господи Ісусе, який був засуджений до страти, будь близький до жертв цієї війни! Молімося Хресну Дорогу разом з усією стражденною Україною.
   На днях в церкві Архистратига Михаїла з благословення отця Романа, завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник організувала та провела Хресну дорогу «Беремо хрест на плечі разом з Україною».
    Учасники: Ірина Грицяк, Анна Грицяк, Яна Олійник, Оксана Іванишин, Ірина Павелюк, Наталія Ців’юк, Руслана Боровська, Вероніка Богдан, Ангеліна Гаврильчук, Анна та Тетяна Сідляр, Марія Грицяк, Тетяна Олійник, Софія Грицяк, Анжеліка Хабайлюк, Влада Куєвда проходили стації Хресної дороги. Ідучи від стації до стації розважання переплітались із страсними піснями. Анна Грицяк, Яна Олійник, Оксана Іванишин, Руслана Боровська, Анна та Тетяна Сідляр виконали пісню «Ішла по небі Божа Мати», Ірина та Наталія Грицяк – «Нехай не плаче Божа Мати». Всі учасники і всі присутні в церкві заспівали пісню «За все тобі я дякую».
       Мабуть, не одне людське серце стрепенулося від цих слів, що звучали під час проходження стацій дітьми, не одна християнська душа, роздумуючи над страстями Господніми, відчула той біль і страх, які відчував Син Божий, ідучи на смерть.
      “Поклоняємось Тобі, Христе, величаємо Тебе, бо Ти хрестом своїм відкупив світ» і «Ти, що за нас терпів рани, Ісусе Христе, змилуйся над нами» - витало храмом і вірилося, що так як, Ісус падав і вставав, зневажений нами за наші ж гріхи, встане з колін і воскресне наша багатостраждальна Україна, зраджена своїми ж дітьми. Віриться, що більше ніколи не проливатиметься кров наших синів і доньок.
    Нехай Хресна дорога для дітей стане щорічною традицією єдності, миру та любові, а розважання справжньою духовною поживою в час Великого посту.
       На завершення о. Роман наголосив, що така спільна молитва є чудовою нагодою до глибшого усвідомлення дітьми про несправедливий засуд і смерть Христа. Подякував всім і подарував образки.






Немає коментарів:

Дописати коментар