четвер, 8 грудня 2022 р.

"Подорож у країну прав"

     В Україні щороку, починаючи з 2008 р., проводиться Всеукраїнський тиждень права, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається з нагоди річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 р. Загальної декларації прав людини.
    В рамках проведення Всеукраїнського тижня права в Гаврилівському ліцею в 5-А і 5-Б класах пройшла зустріч з Людмилою Туєшин (заступник начальника відділу Надвірнянського бюро правової допомоги), модератором якої була завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник.
   Людмила Василівна провела цікаву і змістовну бесіду з учнями, яка перейшла у дискусійну, ігрову форму спілкування. Учні були проінформовані про свої права, про найпоширеніші правопорушення, здійснювані неповнолітніми, про види відповідальності за скоєні правопорушення та про особливості адміністративної і кримінальної відповідальності неповнолітніх. Дискусійним виявилося обговорення питання про взаємні обов’язки батьків та дітей.
   На завершення Галина Одокій і Роман Мельник (класні керівники) та учні подякували завідувачці бібліотекою Марії Мельник за організовану зустріч та Людмилі Туєшин за кваліфіковану, змістовну інформацію.





Немає коментарів:

Дописати коментар