понеділок, 17 жовтня 2022 р.

"Козацька Покрова"

    14 жовтня відзначили День захисників і захисниць України та 80-річчя створення Української повстанської армії.
      Українська повстанська армія була створена в 1942 році. Вона діяла під час Другої світової війни, воюючи спершу з німецькою окупаційною армією. А коли нацистський режим був знищений та засуджений, УПА продовжила боротьбу проти ще одного тоталітарного режиму – комуністичного. Під час Другої світової війни повстанське підпілля діяло в усіх регіонах України – від Галичини до Криму і Донеччини.
   Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні з Російською Федерацією, обидві пам’ятні дати тісно переплітаються. Їх поєднують боротьба за державність проти московського режиму.
    Віримо, що саме в наш час ця боротьба може завершитися перемогою. Це важливо для України – для самого існування нашої ідентичності, культури та держави.
   Щоб вшанувати сучасних захисників і захисниць України та воїнів УПА, завідувачка бібліотекою з своїми активними користувачами провела патріотичне онлайн-свято «Козацька Покрова». І в неділю після служби Божої в церкві Архистратига Михаїла ведучі свята Софія Демчук і Андрій Гавкалюк розповіли про основні дати УПА, а учасники: Яна Олійник, Вероніка Богдан, Оксана Іванишин, Анна Грицяк, Тетяна Воробець, Ірина Грицяк (Україна), Анастасія Гараздюк, Василь Сідляр, Марія Грицяк, Владислав та Артем Приймак, Вероніка Гавкалюк, Анна та Тетяна Сідляр, Ганна Сідляр, Анна Гавкалюк читали поезію, присвячену Героям у національно-визвольній боротьбі.
       Гармонійно влилися пісні «Час молитися пора» та «На колінах до Бога я молюся в тиші», які виконували учасники бібліотечного дозвіллєвого клубу «Недільна світлиця» і церковний хор. Завершили Гімном «Боже великий, єдиний», до якого долучилися всі присутні в церкві. Отець Роман подякував за проведене свято.












Немає коментарів:

Дописати коментар