пʼятницю, 30 вересня 2022 р.

«Бібліотека - хранителька мудрості і точка опори».

      Щороку 30 вересня – у день великомучениць Любові, Надії, Віри і матері їх Софії бібліотечна громада України святкує Всеукраїнський день бібліотек. Цьогоріч день бібліотек відзначаємо в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх спільнот, громад та новоприбулих стали іх точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії. Більшість бібліотек сьогодні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, забезпечують мешканців громади і переселенців достовірною інформацією, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.
    Сьогодні в Гаврилівській центральній бібліотеці пройшло свято «Бібліотека – хранителька мудрості і точка опори». «Сьогоднішнє свято не тільки професійне бібліотекарів, а й свято всіх читачів, свято – книги, це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань» - такими словами розпочала свято Марія Мельник. Згадала ветеранів які присвятили усе своє життя бібліотечній справі: Марію Ільківну Василишин, Марію Дмитрівну Глинчак, Ярославу Михайлівну Глинчак та завідувачку бібліотекою Гаврилівського ліцею Марію Іванівну Глинчак.
       Продовжили ведучі Ірина Грицяк та Андрій Гавкалюк, учасники Анна Грицяк, Софія Демчук, Оксана Іванишин, Яна Олійник, Вероніка Богдан, які вітали присутніх та гостей свята щирими, теплими словами. Розвеселили присутніх Світлана Макарська та Влада Куєвда імпровізованою сценкою баби Параски та баби Палажки. Односельчанка, солістка Віта Котик подарувала пісні для присутніх «Батьки», «Моя Україна ».
     Марія Мельник подякувала своїм активним користувачам у проведенні масових заходів та з старостою села вручили подяки. Василь Грицків, староста села подякував завідувачці Марії Мельник за організацію та проведення свята і вручив грамоту за її творчу роботу, ентузіазм, професійність.
      Гості свята щиро вітали свою наставницю і хранительку книг Марію Мельник з професійним святом і побажали багато нових книг на полицях бібліотеки, миру і віри в перемогу!
   Всім присутнім господиня книжкового храму побажала Божого благословення, здоров’я, добробуту, миру та перемоги!









Немає коментарів:

Дописати коментар