неділю, 3 квітня 2022 р.

Хресна дорога

     Хресна дорога - це ті спогади, коли Пилат засудив Ісуса Христа на смерть, освячена невинною Кров'ю, нечуваними стражданнями та незліченними Ранами Святого Тіла. Розважаючи про Христові страсті, Його терпіння і муки, люди йшли за Ісусом, крок за кроком аж на гору Голгофту, де було виконано вирок смерті - розп'яття.
   Сьогодні в церкві Архистратига Михаїла, з благословення отця Романа, Марія Мельник, завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою з активними користувачами бібліотеки: Ірина та Наталія Грицяк, Анна Грицяк, Яна Олійник, Тарас Хабайлюк, Вероніка та Захар Андрусяк, Марійка Грицяк, Тетяна Олійник, Андріана Пинчук, Анна та Тетяна Сідляр, Дарина та Ангеліна Гаврильчук, Ганна Сідляр та Вероніка Богдан проходили стації Хресної дороги. Ідучи від стації до стації розважання переплітались із страсними піснями «Чи ти був на Голгофі», «Маріє гляди», «Лине пісня про Ісуса», «Боже, дякую тобі», які виконували всі учасники. До співу приєднувалися всі присутні в церкві.
   “Претерпівий за нас страсті, Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй нас”- витало храмом і вірилося, що так як, Ісус падав і вставав, зневажений нами за наші ж гріхи, встане з колін і воскресне наша багатостраждальна Україна, зраджена своїми ж дітьми. Віриться, що більше ніколи не проливатиметься кров наших синів і доньок.
     Мабуть, не одне людське серце стрепенулося від цих слів, що звучали під час проходження стацій дітьми, не одна християнська душа, роздумуючи над страстями Господніми, відчула той біль і страх, які відчував Син Божий, ідучи на смерть.
      На завершення о.Роман наголосив, що така спільна молитва є чудовою нагодою до глибшого усвідомлення дітьми про несправедливий засуд і смерть Христа, через наші погані вчинки, а тому спонукає до глибшого співчуття і більшої любові до Ісуса.




Немає коментарів:

Дописати коментар