пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

«Дай серця твого доторкнутися словом».

      Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено у 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН. Ця дата є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.
    До цієї міжнародної ініціативи приєдналася завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник, яка організувала День розради «Дай серця твого доторкнутися словом». Хорошим співбесідником цього дня був Василь Андрусяк, добрий, активний, життєрадісний наш односельчанин. Незважаючи на свій стан, хлопець погодився приїхати. Василь розказував, що добре розбирається в техніці, радо допомагає своїми знаннями, порадами, в нього «золоті» руки, адже є добрим майстром. Зустрітися з такою неординарною людиною прийшли друзі, рідні, знайомі.
   У вступному слові Марія Мельник сказала, що захищаючи гідність людей з обмеженими можливостями, ми захищаємо своє людське обличчя. Інвалідність – це не вирок. Практика показує, що такі люди можуть бути і стають повноцінними, високоефективними членами суспільства, відмінними фахівцями: політиками, економістами, програмістами…
     Зустріч відбулась в святковій, теплій, невимушеній атмосфері. Учасники заходу: Влада Куєвда, Тетяна Федоришин, Анастасія Гуйванюк, Яна Олійник. Христина Хабайлюк подарувала пісню «Тече вода» та Софія Демчук «Україно». Завідуюча бібліотекою подякувала всім за добродушність, сердечність, щиру розмову, побажала всім, хто не байдужий цій проблемі здоров’я, розуміння, співчуття. На згадку про зустріч подарувала гостеві Василю невеличкий сувенір, і всі разом заспівали «Многая літа».
       На завершення Марія Мельник запросила всіх учасників та присутніх до солодкого  столу.






Немає коментарів:

Дописати коментар