понеділок, 8 березня 2021 р.

Шевченківські читання

     Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу.
     Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково: вже цілих два століття навесні Великий Кобзар приходить до нас, і щороку новим, неповторним.
   9 березня - день народження великого поета, людини світлого розуму, чистих помислів і трагічної долі - Т.Г.Шевченка.
     10 березня - це той день, коли людство вшановує пам’ять генія, що увійшов у безсмертя. 
     Ці дві дати злилися в одну - Шевченківські дні. Протягом недовгих літ життя Тарас Шевченко зорав свою ниву і засіяв її словом добра, любові, правди та волі.
  Завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник кинула чисті зерна великої вдячності на Шевченкову ниву і провела Шевченківські онлайн читання. Учасники: Анастасія Андрусяк, Вероніка Богдан, Соломія Лахманюк, Василь Сідляр, Яна Олійник, Марія Мельник, Вікторія Коваль, Вікторія Приймак, Анна та Тетяна Сідляр, Святослав Гринишин, Вікторія Павлюк, Тетяна Воробець із задоволенням читали напам’ять вірші поета «Сон», «Думка», «Садок вишневий коло хати», «Світає, край неба палає», «Настала весна», «Лілея».









Немає коментарів:

Дописати коментар