неділю, 28 березня 2021 р.

Хресна дорога ненародженої дитини

     «Призначено людині раз народитися і раз померти. Я ще не народився, а вже зазнав смерті. Різні є хресні дороги, над якими роздумують люди, бо вони з'єднані з Тобою, Христе, знаходять роздуми для свого земного життя, яке через випробування веде їх до смерті ». Такими словами розпочалася Хресна дорога ненародженої дитини, яка пройшла онлайн 28 березня за ініціативи завідувачки Гаврилівською центральною бібліотекою Марії мельник у співпраці з братом Іваном Молитовником та за підтримки пароха села о. Романа Григораша.
      Дуже актуальною в наш час є тема вбивства ненароджених дітей у лоні матері. Хресна дорога ненародженої дитини - це символічне звернення вбитих дітей до батьків, лікарів, авторів законів, які дозволяють вбивство, до всього суспільства, в якому позбавлення життя невинної дитини, на жаль, вважається нормою.
    В 14 стаціях, які озвучили учасники Вікторія та Влада Куєвди, Ростислав Пилип’як, Марія Мельник, Анастасія Литвинишин, Аліна Романюк, Ірина Грицяк, Андрій Гавкалюк, Володимир Мельник, Вероніка Мартишкіна, Роман Гавриляк, Діана Пилип’як, Анжеліка Хабайлюк, Іванна Лацко, Павло Одокій, Ілона Гвоздянчук, Анна Олійник, Софія Демчук, історія маленького життя відома тільки кільком людям, які вважають, що мають право ним розпоряджатися. Ця історія переказана від імені дитини, яка відчуває, що її поява на світ небажана. 
     Абортована дитина проходить свою Хресну дорогу, як і Спаситель: вона також ні в чому не винна, хіба, що у своєму існуванні, їй так само винесли вирок: "Розпни!" - вона також приймає мученицьку смерть. Після кожного розважання брат Іван Молитовник просив Бога відвернути надалі вбивство дітей у лоні матері і помолитися «Отче наш» та «Богородице Діво».
     Отець Роман наголосив, що цією Хресною дорогою діти хотіли достукатися до людського сумління і показати всю повноту цінності дару життя, кожної людської душі, з перших секунд її зачаття. Бог, заставляючи дитяче серце битись в утробі матері, вже має стосовно неї свої плани і тільки Він може вирішити її подальшу долю.







Немає коментарів:

Дописати коментар