неділю, 12 липня 2020 р.

"Свято Петра і Павла прийшло, щастя всім нам принесло"

      Всі віряни зустрічають сьогодні велике християнське свято – День святих Апостолів Петра і Павла. Українці здебільшого називають Петра, з наголосом на перший склад. На Петра печуть з нового врожаю пшениці мандрики. Це – невеличкі пампушки спечені з тіста, сиру і яєць. Мандриками їх називають тому, що за народною легендою такими пампушками живилися Петро з Павлом мандруючи по світі.
     В Гаврилівській центральній бібліотеці відбулась народознавча година «Свято Петра і Павла прийшло, щастя всім нам принесло». Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх про звичаї, обряди, традиції. 
    Керівник молодіжної спільноти «Агапе» брат Іван Молитовник розповів про історію свята. Діти слухали з цікавістю, були й такі що задавали питання на які керівник спільноти охоче відповідав. Пізніше закликав помолилися вервицю всіх разом.
      Зустрічі в бібліотеці завжди проходять в теплій та невимушеній обстановці, де один одного знають і поважають. От і цього разу 12 липня 2020 року, активні читачі зібралися в затишній залі на свято апостолів Петра і Павла. Серед них Павло Одокій, в якого сьогодні День Ангела, він багато читає, бере участь майже в усіх масових заходах бібліотеки. Завідувачка бібліотекою привітала його з святом та подарувала невеличкий сувенір. Керівник молодіжної спільноти «Агапе» брат Іван Молитовник, друзі та користувачі бібліотеки побажали йому здоров’я, здійснення мрій та всього найкращого.
     А далі, як завжди, за чашкою чаю полюбляють діти посидіти, погомоніти, поділитись враженнями, адже всіх їх об’єднує любов до книги, рідного краю, друзів.
    Учні, відвідуючи такі духовні години виявляють велику зацікавленість до традицій, культури українського народу, дізнаються не лише про історію свята, а й прикмети, пісні, прислів’я пов’язані із цим святом.
      Неможливо приховати добрі слова на таку світлу дату. Я хочу побажати всім і кожному, щоб ці святі оберігали ваші серця, захищали ваші будинки й допомагали в кожній добрій справі. Хай за все Бог віддячить, І усі гріхи пробачить!




Немає коментарів:

Дописати коментар