вівторок, 19 травня 2020 р.

Свято вишиванки

   В третій четвер травня 21 числа Україна святкує всесвітній День вишиванки. Це свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігати споконвічні народні традиції носінню етнічного вишитого одягу.
    Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються. Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка-вишиванка – є головним оберегом людини. Українська вишиванка присутня всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є невід’ємним елементом гардеробу людей, нею оздоблюють інтер’єр, без вишитого рушника важко уявити будинок справжнього українця... У ній розповідаються історії, пишуться долі.
      У цей день кожен охочий долучається до свята, одягнувши свою вишиванку. Цьогоріч через карантинні заходи немає можливості вийти всім разом і одягти вишиванки. А тому активні користувачі Гаврилівської центральної бібліотеки підтримали ідею відзначити це свято в онлайн режимі. Тож пропоную переглянути відеосюжет про вишиванку.
     У святі брали участь: Вікторія Куєвда, Андрій Гавкалюк, Володимир Мельник, Наталія та Ірина Грицяк, Вікторія Коваль, Іванна Іванишин, Роман Гавриляк, активні читаючі сім’ї: Мар’яна Грицяк з дочкою Анною та Тетяна Богдан з дочкою Веронікою. Мелодійним співом зачаровували глядачів Марія Пилип’як з дочкою Галиною та онучками Соломією, Христиною, Марією, Софією, Вікторією, Веронікою з піснею «Вишиванка», Анжеліка та Віталіна Хабайлюк – «Бабусина вишиванка», Яна Олійник – «А сорочка мамина», Володимир Коваль – «Два кольори».
    У відеосюжеті показані надзвичайно гарні роботи майстрині вишивальниці Марії Лавришин, яка неодноразово була гостем зустрічі в бібліотеці.
    В.о. старости Василь Грицяк привітав всіх односельчан з Днем вишиванки, побажав здоров’я, миру, гарного настрою та подякував організаторам і учасникам дійства.












Немає коментарів:

Дописати коментар