понеділок, 29 липня 2019 р.

Талант юного іконописця


   Гаврилівська центральна бібліотека Переріслянської сільської ради ОТГ продовжує реалізовувати проект «Гордість села» ініційований Надвірнянською ЦРБ. В рамках цього проекту 28 липня відбулася зустріч з молодим, надзвичайно талановитим іконописцем, ввічливим, толерантним, юним односельчанином - Романом Мельником. 
   З благословення о. Романа Григораша під орудою семінариста Івана Молитовника всі разом помолилися. Модератор зустрічі Марія Мельник, завідувач Гаврилівською центральною бібліотекою запросила гостя до круглого столу на щиру розмову з друзями, молоддю, колегами, односельчанами і ознайомила з біографією. Зупинилась на основних тезах його невеликої діяльності. 
   В 2014 р. Роман вступив до Прикарпатського національного університету ім. Стефаника. Навчався на державній формі за спеціальністю – іконопис. Навчання проходило у Навчально-науковому інституті мистецтв на кафедрі образотворчого мистецтва. В 2018 р. здобув ступінь магістра, написавши магістерську роботу на тему «Художнє облаштування сучасних храмових інтер’єрів Івано - Франківщини» та захистив творчу роботу «Ісус Христос – добрий пастир». 
  Окрім малювання Роман захоплюється спортом. В 2013 році здобув перше досягнення з легкої атлетики (біг) - перше місце, а в 2015 р. – важка атлетика (третє місце). 2017 року вперше взяв участь у Всеукраїнському змаганні – метання та штовхання ядра, де зайняв третє місце, тоді отримав кандидата в майстри спорту. У 2017-2018 роках брав активну участь у різних змаганнях, де займав призові місця. Ще одним видом спорту було плавання, де юнак займався три з половиною роки і 2014 року здобув третє місце на змаганнях.
     Роман Мельник є активним учасником спільноти «Агапе Божої любові» і займає відповідну посаду – заступника голови.
  Добрим словом про Романа відгукнувся семінарист Іван Молитовник, він побажав іконописцю натхнення, творчого доробку і кар’єрного росту.
   Супроводжувалась зустріч слайд-презентацію картин Романа, яку підготувала Іванна Одокій.
  Під час перегляду презентації, присутні так захопилися творчістю юного іконописця, що почали задавати найрізноманітніші запитання, які їх цікавили. Наприклад: до картини «Мій Ангел-охоронець» односельчанка Марія поцікавилась, чому на картині такі сумні очі? На що Роман відповів: «Я за характером такий». Чи любить свою професію? Чи на даний час щось малює? Чим більше любить малювати: фарбами чи олівцем? На всі запитання гість зустрічі ввічливо відповідав. Діалог був жвавим і цікавим. 
   Музичні вітання «Коні ж мої коні», «Букет моїх пісень» подарували гостю Іванна Одокій, Христина Хабайлюк, що додало гарного настрою всім присутнім. 
    Роман запросив усіх присутніх за солодкий стіл почастувати запашним пирогом з кавою. 
 Зустріч пройшла в святковій, теплій, невимушеній атмосфері. Завідувач бібліотекою подякувала за щиру розмову і побажала винуватцю свята міцного здоров’я, доброї долі, творчого натхнення.







Немає коментарів:

Дописати коментар