неділю, 14 липня 2019 р.

"Петрівчані забави"

     Переріслянський центр культури і дозвілля Переріслянської ОТГ організовує та проводить в населених пунктах, які належать до її складу фольклорні, обрядові свята, святково-розважальні концертні програми. Одним із таких яскравих свят в територіальній громаді стали «ПЕТРІВЧАНІ ЗАБАВИ», які відсвяткували в день християнського свята Апостолів Петра і Павла 12 липня в селі Гаврилівка.
  Відкриваючи «Петрівчані забави» методист КЗК «Переріслянський центр культури і дозвілля» Ольга Багрійчук привітала та повіншувала з Днем Ангела всіх Петрів, Павлів і Петрунель і побажала всім іменинникам здоров`я та Божої ласки з неба. Ольга Михайлівна в своєму виступі згадала про наших доблесних воїнів-атовців, юнаків, дівчат, жінок, які забезпечують на Сході України мир, спокій, для того, щоб ми, сьогодні могли святкувати це свято, щоб пошанували їх у нашій творчості.
     Отець Роман Григораш, парох церкви Архистратига Михаїла с.Гаврилівка, благословляючи святочне дійство, привітав всіх присутніх, з християнським святом Апостолів Петра і Павла і разом з усіма учасниками свята помолився за здоров`я всіх захисників української держави.
    Міцного здоров`я, Божого благословення, наснаги, добробуту всім присутнім, а особливо іменинникам, побажав в своєму виступі староста с.Гаврилівка Василь Грицяк. До привітань приєднались депутати Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко - вітаючи всіх учасників свята з урочистим святом Петра і Павла сказав: «Тішуся тим, що Ви шануєте нашу українську традицію, тішуся тим , що Ви всі одіті в українських строях, тішуся тим ,що Ви всі тут і живете українським духом» та Юрій Голіней у своєму виступі побажав міцного здоров`я, щастя, радості, благополуччя всім іменинникам-гаврилівчанам та подякував громаді ОТГ за запрошення побувати на такому прекрасному мистецькому святі.
     Гаврилівська бібліотека не стоїть осторонь, а активно приймає участь у всіх дійствах, які відбуваються в громаді. Марія Мельник, завідувачка бібліотекою підготувала гумористичні сценки автора Уляни Пилип’юк: «З Італії в реалії» у виконанні Вікторії Куєвди, Христини Хабайлюк і «А хто в приймах не буває, той горя не знає» Світлана Макарська і Роман Мельник відчули себе в ролі тещі та зятя.
     Мистецьке свято прикрасили пісні у виконанні народного артиста України  Миколи Свидюка, він своїм співом зачарував всіх присутніх, які з радістю підспівували йому.






Немає коментарів:

Дописати коментар