понеділок, 27 лютого 2017 р.

Мовознавча вікторина.


Мова – духовний скарб нації» - цей вислів знайомий нам з дитинства. Змалечку виховували в нас шанобливе ставлення до рідного слова, навчали премудростям мовленнєвої культури. Звичайно, що саме звідти, з дитинства, простягається та невидима ниточка між поколіннями та традиціями, між батьками і дітьми та між мовою їх спілкування. І кожен із нас пам’ятає все життя ту мову, якою спілкувався в родині. Саме вона і є рідною, материнською мовою. Бо хто скаже гарніше рідної матері, чиї слова можуть бути ласкавішими та приємнішими? Саме тому, коли святкується міжнародний день рідної мови, представники різних народів називають свою рідну мову материнською мовою, мовою свого народу.
     В нашій бібліотеці відбулося свято рідної мови. Поетичні слова про мову прозвучали у віршах українських письменників, які декламували Наталія Гавкалюк, Наталія Олійник, Валентина Сідляр, Роксолана Пилип'як, Аня Романюк, Наталія Сіщук, Віка Павелюк, Уляна та Таня Лацко. Молитву до рідної мови прочитала Діана Мішко. Марія Глинчак розповіла про значення збереження рідної мови як найбільшого скарбу нації та провела мовознавчу вікторину, яку діти з захопленням слухали і відповідали на запитання.
     Для користувачів бібліотеки також була представлена книжкова виставка "Мова - душа народу",де присутні мали змогу ознайомитись.
     Кожен присутній на святі залишив у своєму серці краплину любові до рідної мови. Ми вкотре пересвідчились, яка чудова, мелодійна і гарна українська мова. Тож, бережімо її, цінуймо, шануймо заради нашого майбутнього, бо без рідної мови немає нас, немає України!



   

Немає коментарів:

Дописати коментар