середу, 30 листопада 2016 р.

Молодіжний конкурс "Молодь - за толерантність".

     16 листопада світ святкував Міжнародний  день толерантності. Цей день був проголошений  Декларацією принципів толерантності, затвердженою у 1995 році на Генеральній конференції ЮНЕСКО. Толерантність означає  прийняття людини, терпимість до її образу життя, поведінки, звичаїв, почуттів, думок, ідей, вірувань, визнання її свободи і прав...Інакше кажучи, це - здатність витримувати іншого, не такого як сам. Люди завжди контактують один з одним: співпрацюють, разом проводять спільний час, але іноді між ними виникають суперечки. Подолати їх допомагають любов, порозуміння, повага, співпереживання, компроміс, повага, толерантність.
     Толерантність розряджає конфлікти і суперечки, і дає можливість діяти на основі згоди. Адже уміння знаходити спільну мову - дуже важлива умова для розвитку особистості, колективу і всього людства. Формуючи толерантність як рису характеру, ми забезпечуємо успіх у майбутньому власному житті.
     Толерантність сприяє встановленню нормальних цивілізованих стосунків і стає неперевершеною цінністю у складні часи політичних та військових конфліктів. І сьогодні наявність толерантності - показник демократії у будь-якій державі. Сильна держава там, де є згода між людьми. Отже, останнє слово за толерантністю, яка покликана забезпечити мир.
     Наша бібліотека провела конкурс "Молодь за толерантність". Юнаки та дівчата активно відповідали на питання тестів "Настільки ви толерантні?", розповідали  різні ситуації. Захід пройшов дуже цікаво.

 

                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар