неділю, 5 червня 2016 р.

Франкові читання "Вінок шани Каменяреві".

    Цього року українці відзначають 160 років від дня народження українського письменника, поета філософа, вченого, громадського і політичного діяча Івана Яковича Франка. Також обласна рада оголосила 2016 рік роком Івана Франка. Франкове ймення рідне й дороге кожному краянину, кожному українцю. З глибин народу із глибокого й міцного пракореня піднявся Велет духу, лицар честі, вічний борець за правду й справедливість. Філософ і мислитель, перекладач і суспільно-громадський діяч, фольклорист, прекрасний знавець народної творчості, збирач і укладач збірок народних пісень, жартів, бувальщин. анекдотів - це І.Я.Франко. Вступивши у рік стошістдесятилітнього Франкового ювілею мусимо перейнятися величчю його духу,воістину титанічною працею. що її він безкорисливо поклав на вівтар служіння своєму народові.
     З нагоди цієї дати у бібліотеці провелися Франкові читання. Перше читання - це година поезії. Наталія Варищук, Ігор Тороус, Іван Пилип’як,  Женя Федоришин, Володя Іванишин декламували вірші Івана Франка "Киця", "Червона калино, чого в лузі Гнешся?", "У долині село лежить", "Земле, моя всеплодющая мати","Галаган", "Ведмідь", "Лисова пригода".
     Представлена викладка літератури "Іван Франко - розум, серце і гідність народу", де користувачі мають змогу ознайомлюватися цілий рік з творами Франка. Після закінчення заходу діти ще залишилися пограти в шашки.
                         
   

Немає коментарів:

Дописати коментар