пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Інтелектуальна гра "Чи знаєш ти свій край".

   Жодна з держав не може вважати себе ані розвиненою, ані демократичною, якщо її громадяни не знають свого минулого. Особливо потрібно знати нам, українцям. Адже від нас цілеспрямовано, упродовж століть намагались відібрати історичну пам’ять, а, отже, й позбавити національної гідності, перетворити в рабів із синдромом меншовартості. А тим часом наша історія, наша культура, наші традиції, може, й найдавніші у світовій цивілізації. Численні археологічні дослідження підтвердили, що на території сучасної України задовго до античної Еллади та Стародавнього Єгипту була високо розвинута культура.
    Де коріння сильне й глибоке, там й дерево сильне, воно бурям і стихіям ставить могутній опір. Звісно, що сила дуба зберігається не лише в його могутньому стовбурі й крилатих гіллях, а й головним чином - у корінні.
    Ви, юне покоління, є та молода парость, з якої розквітне   пишна крона нашого народу. І ця пишна крона живитиметься глибоким корінням, адже воно - мова народу, його історія, культура, мистецтво, звичаї і традиції.
    У наш час модним стали показові змагання інтелектуалів. Усі ми з цікавістю дивимось телевізійні ігри, наприклад: "Перший мільйон", мистецькі конкурси юних - "Зірки на сцену!", змагання ерудитів - "Найрозумніший" і ін. Наша бібліотека провела інтелектуальну гру "Чи знаєш ти свій рідний край".Молодь була активна. Весело пройшла гра.

Немає коментарів:

Дописати коментар