неділю, 21 лютого 2016 р.

Вечір пам’яті "Небесна Сотня в вирій полетіла"

      "Небесна Сотня в вирій полетіла"- вечір пам’яті  розпочався із молитви під орудою отця Романа Григораша. Минуло два роки від трагічних подій на Майдані, які назавжди залишаться в нашій пам’яті. Майдан - це прагнення жити за європейськими стандартами, за що Україна заплатила багато людських життів. Такими словами розпочала історію про Майдан і тодішні події зав.бібліотекою Марія Мельник. Під мелодію лемківської народної пісні "Пливе кача по Тисині" - Діана Урбанович з лампадкою в руках продекламувала вірш "Брати мої, невинно убієнні".  Ведучими вечора були: Вікторія Андрусяк та Василь Христан, які щораз нас повертали в ті страшні дні Революції Гідності, що демонструвалися на екрані Світланою Сідляр, заучем Гаврилівської ЗОШ.
     На вечір були запрошені учасники АТО нашого села: Михайло Богдан  та Руслан Грицяк, а також бійці, в минулому волонтери з м. Надвірна - Олег Туєшин і Андрій Семчук. Вони привезли з собою різні використані снаряди, з чим нас ознайомили:САГУ,град, птут, гільзи, тепловізор, дальномір, бінокль, бронежилет...Багато розповідали про ситуацію на сході України, з чим там воюють, як їх годують...Присутні уважно слухали, задавали різні запитання, на що отримували вичерпну відповідь.
      Хвилиною мовчання вшанували пам’ять про загиблих Героїв Небесної Сотні. З болем в серці читали вірші Христина Хабайлюк "На тебе боляче дивитись", Ірина Номировська "Небесна Сотня", Оксана Лесюк "Я Українка", Оля Лесюк "Янголи небесні відлетіли", Таня Гавкалюк "Сторіччями здригався мій народ", Іванна Іванишин "Мамо, не плач. Я повернусь весною", Роксолана Ців’юк "Повертайтеся живими". Також звучали трагічні пісні "Серце плакало" у виконанні Ірини Номировської, "Вкраїно моя" - Наталії Даців, "Дай Боже сили нашим солдатам" - Христини Хабайлюк.
      Представлений альбом "Відважні Герої твої - Гаврилівко",який оформила і зібрала відомості про відважних героїв с. Гаврилівка Марія Мельник викликав неабияку зацікавленість в односельців.
      Сільський голова Василь Грицяк розказав детальніше про цих воїнів, їх сім’ї і подякував всім присутнім, що пам’ятаємо і не забуваємо про таку страшну сторінку в історії нашої країни. На завершення вечора-пам’яті прозвучав Гімн України.
                   

             



Немає коментарів:

Дописати коментар