четвер, 25 лютого 2016 р.

"Плекатимеш мову - цвістимуть слова".

   Рішенням ЮНЕСКО 21 лютого оголошено міжнародним днем рідної мови. Мова кожного народу - це та бездоганна криничка, з якої черпають воду прийдешні покоління.
   24 лютого в  бібліотеці проведено свято рідної мови "Плекатимеш мову - цвістимуть слова" з учнями 6 класу, класний керівник Світлана Андрусяк.
 "Мова народу - то цвіт усього його життя, яке починається за межами історії, цвіт, що ніколи не в’яне і вічно знову розпускається". Так писав про мову відомий український поет Павло Тичина. І дійсно, мова зберігає історію народу, його духовну красу, культуру, самобутність. Це творіння багатьох поколінь, код усієї нації - такими словами розпочала свято ведуча Таня Бойко.
   Про поетичну й ніжну, співучу й наймилозвучнішу українську мову учні декламували вірші відомих поетів: Тараса Шевченка, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Юрія Шкрумеляка, Дмитра Павличка, Павла Тичини, Лесі Українки, Дмитра Білоуса та ін. Про значимість рідної мови для кожної людини розповіла вчитель української мови і літератури Ольга Гринишин.
   До уваги відвідувачів було представлено книжкову виставку "Мова - душа народу".
   Кожен присутній на святі залишив у своєму серці краплину любові до рідної мови. Ми вкотре пересвідчились, яка чудова, мелодійна і гарна  українська мова. Тож, бережімо її, цінуймо, шануймо заради нашого майбутнього, бо без рідної мови немає нас, немає України!



Немає коментарів:

Дописати коментар