четвер, 16 травня 2024 р.

«Вишиванку одягаємо - Перемогу закликаємо»

     Щороку в третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Вишиванка - оберіг українського народу, справжня національна святиня, символ здоров'я, краси та щасливої долі. Свято присвячене збереженню традицій українського національного одягу.
      Одягнена вишиванка сьогодні – символ незламності українського духу, заява на весь світ про те, що українці – вільний народ!
    Сьогодні в Гаврилівській бібліотеці відбулась народознавча година «Вишиванку одягаємо - Перемогу закликаємо» на яку радо завітали у вишиванках членкині клубу «Недільна світлиця» і діти.
    Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з історією і традиціями дня вишиванки та розповіла цікаві факти про свято.
    Вірші про вишиванку декламували активні користувачі: Віталія Хабайлюк «День вишиванки», Вероніка Демчук «Сорочка-вишиванка», Вікторія Демчук «Вишиванка», Вероніка Гавкалюк «Вишивала мама» і наймолодша учасниця свята Ангеліна Гавкалюк «Вишиваночка». Свято пройшло цікаво, змістовно.
   Ворог хоче знищити нашу ідентичність, нашу самобутність, наші традиції, а ми повинні тримати мистецький фронт, не переривати творення коду української нації.








Немає коментарів:

Дописати коментар