четвер, 7 грудня 2023 р.

Флеш–моб «Хустку вдягаємо – Перемогу закликаємо»

     7 грудня українці традиційно відзначають Всесвітній день української хустки. Це свято ще дуже молоде, воно було започатковане лише в 2019 році. Українська хустка – окраса, символ, оберіг, символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи та містичним оберегом. Це невід’ємна частина української культурної спадщини. Хустку передавали у спадок за жіночою лінією і оберігали, адже це була сімейна реліквія. Хустина для жінки завжди актуальна і жінка в ній мила, приваблива, гарна.
     Цьому чудовому атрибуту жіночого вбрання, який з’явився в Україні в ХVII столітті і без якого не обходилася жодна жінка впродовж століть, присвячений наш етнографічний флешмоб «Хустку вдягаємо – Перемогу закликаємо».
     З нагоди цієї дати в Гаврилівській бібліотеці на черговому засіданні клубу «Недільна світлиця», пройшов флешмоб «Хустку вдягаємо – Перемогу закликаємо». Завідувачка бібліотекою ознайомила присутніх з історією української хустки, традиціями і звичаями, пов’язаних з хустиною, які існували в різних регіонах України і збереглися до сьогодення. Тепер хустки повертаються в моду. Їх використовують у своїх колекціях як українські, так і закордонні дизайнери.
     Отже, у цей грудневий день для кожної жінки чудова нагода одягнути улюблену хустку – символ єдності, надії та віри у перемогу над російським ворогом і з щирою молитвою звернутися до Бога, щоб захистив наших захисників.




Немає коментарів:

Дописати коментар