четвер, 22 червня 2023 р.

Година скорботи «Їх подвиг і славу вовік збережемо».

    Щороку 22 червня наш народ вшановує світлу пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю. Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму.
   Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на Сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір. І сьогоднішній День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни є особливо актуальним.
      Світла і вічна пам’ять всім загиблим! Честь і слава живим героям!
   В Гаврилівській центральній бібліотеці пройшла година скорботи «Їх подвиг і славу вовік збережемо». Учасники заходу читали вірші зі сльозами на очах: Ірина та Наталія Грицяк «Ми світу сонце зберегли, Анна Грицяк «Незабутне ім.’я», Оксана Іванишин «Мій перший вірш написаний в окопі», Вероніка та Віталія Демчук «У далі я тиші благаю».
      Завідувачка бібліотеки сказала: «Ми будемо гідними нащадками й ніколи не забудемо подвигу. Ми перед Вами, Герої, у вічному боргу за обірвані життя, скалічене дитинство, загублену юність, зруйновану долю! Дякуємо, що відстояли Вітчизну!»
     Вшанували хвилиною мовчання та помолилися за вічний спокій і царство небесне наших Героїв.
      Після заходу пішли до могили і поклали живі квіти нашим Героям.










Немає коментарів:

Дописати коментар