неділю, 8 листопада 2020 р.

Флеш-моб "Мова - душа нації"

     9-го листопада в нашій державі відзначають День української писемності та мови. Український філософ Іван Огієнко влучно висловився, що мова – це національна ознака українців, у ній наша культура, сутність нашої свідомості. Дійсно, спілкуючись українською мовою ми ідентифікуємо себе як єдина українська нація. В ці не прості часи для України саме мова виступає об’єднуючим символом, прокладає ще один важливий місток між Сходом та Заходом. Вона є тією життєдайною частинкою, що живить українську націю. В цей день важливо нагадати суспільству, що мова – це душа нації. 
   Гаврилівська центральна бібліотека не залишилася осторонь святкування Дня української писемності та мови. З нагоди свята завідувачка Марія Мельник провела онлайн- флеш-моб «Мова – душа нації», в рамках якого користувачі та усі бажаючі Вікторія Куєвда, Андрій Гавкалюк, Андріана Пинчук, Вікторія Павлюк, Володимир Мельник, Софія Демчук, Христина Данчишин, Світлана Гавкалюк, Ганна та Тетяна Сідляр читали вірші різних поетів. Ганна Грицяк та Вероніка Богдан поставили інсценізацію на вірш «Як би тобі, доню…». (Діалог матері та дочки). Музичними дарунками про мову вітали Анжеліка та Віталія Хабайлюк. 
    Відбулося цікаве та креативне онлайн-читання вірша Володимира Сосюри «Рідна мова», де лунав вірш з різних куточків України: Хуст, Тячів, с-ще Печеніжин і ін. Адже читаючи вірш ми висловили пошану та любов до рідної мови, землі! Тож нехай рядки відомого поета Володимира Сосюри «І там, де звучить рідна мова, живе український народ» стануть патріотичним кредо для української нації!











Немає коментарів:

Дописати коментар