суботу, 19 травня 2018 р.

"Вишиванка - символ Батьківщини, дзеркало народної душі"

      У невичерпній спадщині духовної культури українського народу є особлива, винятково важлива її частина – вишивка. Щороку в травні в Україні святкують День вишиванки. Вишиванку сприймають як символ єднання, солідарності і підтримки. Цього року майже всі українці одягли вишиванки. Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочка-вишиванка – є головним оберегом людини.
     Українська вишиванка присутня всюди: без неї не обходиться жодне національне свято, вона є невід’ємним елементом гардеробу бізнес-людей, нею оздоблюють інтер’єр, без вишитого рушника важко уявити будинок справжнього українця...
     Жителі села Гаврилівка після відправи служби Божої в церкві завітали до бібліотеки, бо тут завжди затишно, можна відпочити, почитати журнали та газети, поговорити про щось цікаве, взяти книжку додому, ознайомитись з колекцією вишивок. Користувачі жваво обговорювали виставку з вишиванками і ділилися досвідом.
   До Гаврилівської бібліотеки також завітали учні четвертих класів з своїми класними керівниками Марією Іванівною Левицькою та Раїсою Романівною Гараздюк на свято, яке підготувала завідуюча бібліотекою Марія Мельник. Вона розповіла про українську вишивку, шанобливе ставлення до національних традицій. З великим захопленням діти розказували вірші, приповідки, повір’я, а потім всі разом заспівали пісню "Сорочка мамина". День вишиванки в бібліотеці пройшов змістовно, надзвичайно цікаво та зворушливо.


Немає коментарів:

Дописати коментар